Marcați
Președintele Iohanis, invitat de Igor Dodon să efectueze o vizită în Republica Moldova
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a invitat pe șeful statului român, Klaus Iohannis, într-o vizită în țara noastră. Invitația i-a fost transmisă ambasadorului României la Chișinău, Daniel Ioniță, care a avut o întrevedere cu șeful statului. În cadrul discuției, Igor Dodon a subliniat că, între cei doi președinți, ai României și Republicii Moldova, trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă.

Igor Dodon l-a primit pe ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, la reședința de stat. Într-o postare pe facebook, șeful statului menționează că a avut cu diplomatul român o discuție amicală și productivă despre necesitatea unei colaborări echilibrate și reciproc avantajoase între statele noastre, atât în domeniul economic, cât și în cel cultural. ”Suntem două state independente și suverane, care trebuie să găsească noi oportunități de cooperare respectuoasă și benefică pentru cetățeni”, a menționat Igor Dodon, în cadrul discuției cu ambasadorul Daniel Ioniță. De asemenea, șeful statului i-a înmânat acestuia o scrisoare oficială, adresată președintelui României.

”Prin această scrisoare, i-am transmis domnului Președinte Iohannis invitația mea de a vizita Republica Moldova. Consider că între șefii de stat ai României și Republicii Moldova trebuie să fie închegată o comunicare responsabilă și constructivă. Am toată convingerea că numai prin discuții repetate pot fi depășite asperitățile și dificultățile care mai apar în relațiile dintre state sau dintre instituții și mizez pe faptul că Președintele României este deschis să accepte un dialog la Chișinău, în orice perioadă comodă pentru dumnealui,” a mai menționat șeful statului.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).