Marcați
Socialiștii lansează campania de colectare a semnăturilor pentru trecerea la forma prezidențială de guvernare
Partidul Socialiștilor a anunțat despre începerea colectării semnăturilor în favoarea schimbării regimului de guvernare. Reprezentanții conducerii PSRM spun că au recurs la acest proces, deoarece sondajele arată că cetățenii își doresc o republică prezidențială, cu un președinte puternic.

Partidul Socialiștilor își propune să colecteze, până în aprilie 2018, semnăturile a 70 la sută dintre alegători sau aproximativ două milioane. După această campanie, trecerea la regimul de guvernare prezidențial va fi inclusă în programul electoral al formațiunii.

”Noi ne punem ca scop ca să colectăm 70 la sută din semnături, din cei care au dreptul la vot.(MUSCĂ) Este o dorință, în viziunea noastră și conform tuturor sondajelor, a majorității cetățenilor Republicii Moldova. Cetățenii spun că nu mai au încredere în organele de conducere ale țării și, în special, în acest Parlament, care fiecare din partidele politice trage la turta sa. Și s-a întâmplat în acești șapte, opt ani de zile, un dezastru în conducerea Republicii Moldova”, a declarat preșdintele PSRM, Zinaida Greceanîi.

”Toate oficiile Partidului Socialiștilor vor fi deschise în fiecare zi, unde cetățenii vor fi primiți, pentru a se subsemna pentru republică prezidențială. Vom desfășura o campanie informativă prin intermediul ziarelor, foilor volante, spoturilor video și TV, în așa fel, ca să colectăm circa două milioane de semnături, care vor fi în susținerea statului prezidențial, care va deveni, în viitor, un deziderat, un scop al Partidului Socialiștilor de bază”, a menționat vicepreședintele PSRM, Corneliu Furculiță.

”Statul prezidențial presupune că cetățenii vor fi auziți și voința cetățenilor va fi realizată de către un președinte ales de tot poporul, dar nu de către un Parlament cu migrație politică și corupție. Considerăm ca asta o vor majoritatea cetățenilor. Am venit cu acest deziderat, după ce am petrecut cu zeci de mii de cetățeni proteste în raioanele Republicii Moldova, care au spus că ei vor stat prezidențial. (MUSCĂ) Dacă regimul a interzis referendumul național, noi vom organiza referendumul la ușa fiecărui cetățean și, cu certitudine, atunci când două milioane de moldoveni se vor expune în susținerea acestor schimbări, cu certitudine, acest proces va fi unul inevitabil și această guvernare va pierderea și susținerea politică, dar și susținerea partenerilor din afara țării”, susține secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Campania națională de colectare a semnăturilor pentru trecerea la republică prezidențială va începe în 28 octombrie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).