Marcați
Banca Mondială este dispusă să ofere credite preferențiale Republicii Moldova
Banca Mondială este interesată în dezvoltarea relațiilor bilaterale cu Republica Moldova și este dispusă să ofere credite preferențiale cu cel mai mic procent de dobândă în Europa pentru realizarea proiectelor investiționale de importanță națională în diferite domenii. Declarația a fost făcută de Frank Heemskerk, director executiv al Băncii Mondiale pentru Armenia, Bosnia și Herțegovina, Croația, Cipru, Georgia, Israel, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Olanda și Ucraina, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul Octavian Calmâc, ministru al economiei și infrastructurii.

Frank Heemskerk l-a informat pe vicepremierul Octavian Calmâc că Banca Mondială este disponibilă să ofere Republicii Moldova un credit de 25 de milioane dolari pentru realizarea proiectelor legate de schimbările climaterice, care au un impact asupra evoluțiilor economice, mediu, infrastructură, etc. În plus, reprezentantul Băncii Mondiale a mai menționat că instituția financiară a oferit concernului german Schwarz-Gruppe un credit pentru implementarea în Republica Moldova a proiectului de extindere a rețelei Kaufland, care este o divizie a acestui concern. Frank Heemskerk a precizat că decizia respectivă a fost luată ținând cont de faptul că concernul german este un partener credibil, care-și realizează toate angajamentele asumate.

Un exemplu de dezvoltare a parteneriatului cu Republica Moldova, în opinia lui Frank Heemskerk, este și decizia Consiliul Executiv al Grupului Băncii Mondiale, care a aprobat noul cadru de parteneriat pentru Moldova pentru 2018-2021. „Această nouă strategie, aliniată la programul actual de dezvoltare economică a Guvernului Republicii Moldova, va sprijini Republica Moldova în tranziția către un nou model de dezvoltare economică durabilă”, a spus oficialul BM.

IPN
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).