Marcați
PSRM s-a înscris, oficial, în cursa electorală pentru referendumul de revocare a lui Chirtoacă
Partidul Socialiștilor s-a înscris, oficial, în cursa electorală pentru referendumul privind revocarea primarului general suspendat al Capitalei. Reprezentanții formațiunii au depus actele necesare la consiliul electoral încă de la prima oră. Ei sunt convinși că, în data de 19 noiembrie, locuitorii municipiului vor pune capăt activității lui Dorin Chirtoacă la Primărie.

Partidul Socialiștilor urmează să fie înregistrat în calitate de concurent electoral în, cel mult, trei zile calendaristice, când urmează să înceapă oficial campania electorală. Deputatul PSRM, Vasile Bolea, a precizat că reprezentanții formațiunii vor iniția și o campanie de informare a cetățenilor privind referendumul din 19 noiembrie.

”Începând cu ziua în care vom fi, nemijlocit, înregistrați, ne veți vedea în oraș, plini în activități legate de organizarea acestui referendum. Vrem să ajungem din casă în casă, la fiecare om, să îl familiarizăm cu ceea ce înseamnă referendum și să îndemnăm oamenii să iasă la acest referendum și să spună un ferm ”nu” acestui primar și să-l trimită în demisie, să-l revoce, prin votul său”, a declarat deputatul Vasile Bolea.

Deputatul a mai precizat că Primăria municipiul Chișinău a devenit, sub conducerea lui Dorin Chirtoacă, cea mai coruptă instituție publică din țară.

”Acest primar, timp de 10 ani de zile, și-a bătut joc de Capitală, dar și de cetățenii care trăiesc în acest oraș. Ați văzut cu toții ce s-a întâmplat în acești 10 ani de zile. Corupția a înflorit la primărie, dezmățul și dezastrul, care l-a făcut primarul general, s-a simțit, iar asta o spun nu numai cetățenii care locuiesc în Capitală, dar și acei vizitatori și turiști, care au venit în țara noastră și au vizitat Chișinăul. Trebuie să-l dăm jos pe Dorin Chirtoacă. Vreau, prin intermediul dumneavoastră, să spun cetățenilor ca ei să fie activi, că, până la urmă, ei decid soarta Capitalei. Să fie prudenți, să asculte atent mesajele celor care se vor înscrie în cursă și să vină să decidă soarta Capitalei”, a mai spus deputatul socialist.

Referendumul antiChirtoacă va avea loc în data de 19 noiembrie. În cadrul plebiscitului, orășenii vor trebui să răspundă la întrebarea: ”Susțineți revocarea primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă?”, formulată și în limba rusă. Exercițiul electoral a fost inițiat în urma colectării a peste 90 de mii de semnături ale locuitorilor municipiului, inclusiv din suburbii. Atunci, grupul de inițiativă, care pledează pentru revocarea lui Chirtoacă prin referendum, i-a prezentat instanței de judecată un dosar cu peste 5.000 de pagini, în care sunt descrise abuzurile comise de către edil în ultimii 10 ani.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).