Marcați
ONU: Zeci de migranți înecați după ce au fost aruncați peste bord de traficanți lângă coastele Yemenului
Circa 180 de migranți din Etiopia și Somalia au fost forțați joi de traficanți să se arunce în apele mării, în apropiere de coastele sudice ale Yemenului, și se crede că 55 dintre ei s-au înecat, a anunțat agenția ONU pentru migrație, transmit Reuters și EFE.

Este vorba de al doilea incident de acest gen în două zile, după ce miercuri în aceeași zonă 50 de imigranți africani adolescenți au fost "înecați în mod deliberat" de un traficant de persoane care a dat jos din ambarcațiunea sa 120 de pasageri, a menționat Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

"Am văzut cinci cadavre și putem confirma cinci morți. Alți 50 sunt dați dispăruți și deci se presupune că au murit 55", a declarat pentru Reuters purtătoarea de cuvânt a OIM Olivia Headon.

Potrivit acesteia, incidentele ar putea semnala "o nouă tendință", în contextul în care traficanții de oameni știu că este periculos ce fac și ar putea fi împușcați, așa încât decid să forțeze migranții să se arunce în apă în apropiere de țărm.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).