Marcați
Nereguli în taberele pentru copii
Camere suprapopulate și cantine neîngrijite. Asta au depistat reprezentanții autorităților Capitalei în urma unor inspecții de săptămâna trecută la mai multe tabere de odihnă de la Vadul lui Vodă. Aceștia au constatat că, înlipsa unor condiții adecvate, copiii pleacă acasă după trei sau chiar două zile de ședere.

Potrivit șefului Direcției Sănătate a municipiului Chișinău, doar unele abateri, depistate în cadrul controalelor anterioare, au fost înlăturate de către managerii taberelor de odihnă. Cele mai grave au rămas însă fără atenție.

”În primul rând, cantinele, sălile de mese, starea igienică nu corespunde standardelor. Nu se face curățenie, așa cum este necesar. În unele tabere, accesul la apa potabilă şi apa caldă nu există, astfel ca copiii să beneficieze de tot ce își doresc”, a declarat Mihai Moldovanu.

O altă abatere gravă ține de suprapopularea camerelor.

”Sunt spații unde câte 20 de copii, sunt camere de 12-14 metri pătrați cu opt copii. Este o încălcare gravă și am mai constatat un lucru. Mulți copii, după ce vin la tabere, pleacă după 2-3 zile, pentru că nu sunt satisfăcuți de aceste condiții”, a mai spus Moldovanu.

Șeful Direcției Sănătate a propus ca, la finele sezonului estival, să fie făcută o evaluare a tuturor taberelor de odihnă, contractate de către Primăria Capitalei. Cu cele care vor admite abateri nu vor mai fi încheiate ulterior contracte, dacă nu vor respecta regulile de igienă și condițiile de cazare a copiilor.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).