Marcați
Venezuela: Două persoane au fost ucise în violențe în timpul unui scrutin neoficial organizat de opoziție
Cel puțin două persoane au murit în timpul unor violențe care au avut loc duminică în Venezuela, în contextul în care opoziția politică a organizat un referendum neoficial pentru a protesta față de intenția președintelui Nicolas Maduro de a rescrise Constituția, transmite DPA.

Persoane înarmate au atacat o secție de vot din apropierea unei biserici în orașul Catia, la nord-vest de Caracas, potrivit unui purtător de cuvânt al opoziției, Carlos Ocariz.

"A fost un incident la Catia, unde paramilitari au deschis focul. Două persoane au murit și patru au fost grav rănite", a declarat el presei.

Mass-media locale au relatat că circa 500 de persoane s-au refugiat în biserică în timpul atacului, inclusiv cardinalul catolic Jorge Urosa.

Liderul de opoziție Henrique Capriles a afirmat că atacatorii au deschis focul de pe motociclete asupra manifestanților.

Într-o postare pe Twitter, el i-a acuzat pe președintele Nicolas Maduro și ''conducerea sa coruptă'' că au trimis ''paramilitari'' pentru a ataca orașul Catia.

Venezuela trece prin cea mai gravă criză economică din istoria sa, cu o penurie acută de bunuri de bază și cu cea mai mare rată a inflației din lume. Peste 90 de persoane au fost ucise în protestele anti-guvernamentale care au loc aproape zilnic din aprilie.

Maduro, care refuză să demisioneze, a convocat de asemenea propriul scrutin în a doua parte a acestei luni pentru a alege adunarea specială. Opoziția consideră că planurile sale de schimbare a Constituției sunt o încercare de consolidare a controlului asupra puterii.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).