Marcați
Două întreprinderi importante din Belarus, vizitate de Igor Dodon
Șeful statului a vizitat astăzi două întreprinderi importante din Republica Belarus. Este vorba despre Combinatul agricol ”Dzerjinski” și uzina de troleibuze ”Belkommunmaș”. Igor Dodon s-a arătat convins că aceste întreprinderi sunt un exemplu demn al modului în care conducerea de la Minsk a reușit nu doar să păstreze ce era mai bun în perioadă sovietică, ci și să dezvolte acest potențial.

Președintele țării a convenit, la Minsk, asupra inițierii unui dialog dintre autoritățile publice locale din țara noastră, care au nevoie de reînnoirea parcului de troleibuze, cu reprezentanții întreprinderii ”Belkommunmaş” – unul dintre liderii din CSI la acest capitol. Uzina are o capacitate de producere anuală de 350 de unități și poate acoperi ușor necesitățile de modernizare a transportului electric din orașele moldovenești.

Ceea ce am văzut aici este peste așteptările mele. Sunteți bravo că nu doar ați păstrat producția, dar mergeți înainte și lansați așa modele, despre care pot spune cu siguranță că azi am văzut viitorul. Eu am fost și în Uniunea Europeană, la multe uzine, dar aici pot spune că este mult mai performant decât la multe alte uzine similare din Europa”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, șeful statului a vizitat combinatul agricol ”Dzerjinski”. Este vorba de un holding agroindustrial integrat, ce întrunește reușit gospodării mai multe ferme. Combinatul produce 20 la sută din volumul total al producției avicole din Belarus. Grație tehnologiilor performante, întreprinderea a depășit nivelul european la capitolul creșterea zilnică în greutate a păsărilor. Mai mult, întreprinderea dispune și de o rețea proprie, de 50 de magazine, pentru comercializarea producţiei. Tot în cadrul combinatului activează un centrul de turism ecologic - o soluție inedită, ce permite îmbinarea agriculturii şi turismului. Președintele moldovean este convins că experiența combinatului ”Dzerjinski” va fi foarte utilă pentru producătorii din țara noastră.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).