Marcați
Şase administratori ai Moldova Agroindbank au fost amendați
Şase administratori ai Băncii Comerciale „Moldova Agroindbank” au fost amendați de către Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM). Mărimea amenzilor oscilează între 99 de mii şi 165 de mii lei, suma totală depășind 760 de mii de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al BNM, sancțiunea a fost aplicată ca urmare a unui control la bancă, în cadrul căruia s-a constatat încălcarea prevederilor Legii instituțiilor financiare și a unor acte normative ale BNM, transmite IPN.

Încălcările depistate se referă la nerespectarea de către bancă a cerințelor prudențiale specifice activității de creditare, concentrarea riscurilor, clasificarea activelor etc. Suma amenzilor va fi virată în bugetul de stat.

Membrii Comitetului de conducere, dar și ai Consiliului băncii au fost avertizați asupra neadmiterii încălcărilor actelor normative și asupra posibilității de aplicare a unor sancțiuni mai aspre în cazul nelichidării în termenul stabilit a încălcărilor constatate sau comiterii repetate a acestora.

IPN.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).