Marcați
Socialiștii au cerut audierea ministrului Educației
Corina Fusu a transformat Ministerul Educației într-un staff ideologic unionist, care supune copiii unui proces de deznaționalizare. Declarația îi aparține deputatului PSRM, Vlad Batrîncea, care i-a cerut astăzi Parlamentului să o invite pe șefa de la educație să ofere explicații privind obligarea instituțiilor de învățământ să promoveze în rândul elevilor ideea Unirii Basarabiei cu România. Chiar dacă Batrîncea a argumentat că acțiunile ministrului subminează statul și sunt ilegale, coaliția de guvernare a respins propunerea.

Deputatul socialist s-a arătat indignat de faptul că unionista Corina Fusu îi supune pe copiii moldoveni unui program agresiv de deznaționalizare și românizare.

”De mai multe ori, v-am atras atenția că Ministerul Educației, condus de liberala Corina Fusu, s-a transformat într-un staff ideologic unionist. Pe 23 martie, a venit un ordin semnat de ministrul Corina Fusu, prin care toate instituțiile școlare din țară sunt impuse să marcheze 99 de ani a Unirii Basarabiei cu România. Așadar, copiii din Republica Moldova sunt supuși unei propagande crase. V-am avertizat că această doamnă merită o demisie. Însă reieșind din acțiunile care, vădit încalcă Constituția și legislația Republicii Moldova, cerem audierea doamnei Corina Fusu, ca să se prezinte în Parlament și să fie audiată, de ce și-a permis propagarea, prin minister, printr-un ordin, a unor idei obscure unioniste în școli”, a declarat deputatul PSRM, Vlad Batrîncea.

În apărarea Corinei Fusu au sărit liberalii și unioniștii din Parlament, care s-au arătat convinși că Moldova oricum va fi ștearsă de pe hartă și că Unirea va avea loc, din nou.

”Acest eveniment cu siguranță se va mai produce din nou și această cale este inevitabilă”, a menționat liberalul Roman Boțan.

Deputații de la guvernare, în general, nu recunosc Republica Moldova ca stat, acuzând Rusia de crearea țării noastre, pe au ajuns astăzi să o conducă.

”Moldova aceasta au format-o rușii. Moldova lui Ștefan cel Mare e dincolo de Prut și e mare și a format România. Moldova... toată Moldova”, a declarat Mihai Ghimpu.

Atât deputatul Mihai Ghimpu, cât și ministrul Corina Fusu au fost decorați cu Ordinul Național ”Steaua României”, în grade diferite, pentru contribuție la recunoașterea limbii române ca limbă oficială a Republicii Moldova. Ordinul le-a fost conferit de către fostul președinte al României, Traian Băsescu.

My Webpage
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).