Marcați
Moldova solicită asistența Elveției în problema reintegrării țării
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi întrevederi cu Guillaume Scheurer, Ambasador al Confederaţiei Elveţiene în RM, cu reşedinţa la Kiev și Masanobu Yoshii, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de șeful statului, pe contul său de facebook.

Igor Dodon a declarat că, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Elveţiei, a făcut un schimb de opinii pe marginea agendei relațiilor bilaterale și s-a pronunțat pentru extinderea cooperării moldo–elveţiene și valorificarea potențialului comercial–economic existent.

„În context, am mulțumit pentru contribuţia la dezvoltarea social-economică a țării noastre și pentru implementarea cu succes a mai multor proiecte de asistenţă tehnică şi umanitară în domenii precum sănătate și aprovizionarea localităților Moldovei cu apă potabilă. Am convenit asupra examinării posibilității de a organiza o vizită a președintelui Elveției, Doris Leuthard în Republica Moldova, în toamna acestui an. Ținînd cont de faptul că Elveția este o țară care a desfășurat numeroase referendumuri, am convenit să facem un schimb de experiență în acest sens. Totodată am solicitat asistența Elveției în problema reintegrării țării”, a menționat șeful statului.

În dialogul cu ambasadorul Japoniei, Igor Dodon și-a exprimat încrederea că inaugurarea reciprocă a misiunilor diplomatice la Chişinău şi Tokyo va contribui la avansarea cooperării reciproc avantajoase.

„Am mulțumit pentru cooperarea în diverse domenii de interes comun, în special, în domeniul agricol în realizarea proiectului 2KR de acordare a asistenţei tehnice, precum și am salutat interesul pentru majorarea exporturilor de vin a întreprinderilor moldovenești în Japonia. Am salutat împlinirea a 25 ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova cu ambele state – Elveția și Japonia”, a mai spus șeful statului.

Moldova solicită asistența Elveției în problema reintegrării țării

Moldova solicită asistența Elveției în problema reintegrării țării
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).