Marcați
Petrolier deturnat: Pirații somalezi au eliberat nava și echipajul
Pirații somalezi care au capturat luni petrolierul Aris 13 în largul Somaliei au eliberat joi nava și pe cei opt membri ai echipajului sri-lankez care erau reținuți ca ostatici, a anunțat AFP ONG-ul Oceans Beyond Piracy (OBP).

Gărzile de coastă din Puntland, regiune semi-autonomă din Somalia, au făcut piraților "o ofertă pe care nu o puteau refuza iar aceștia au plecat", a declarat John Steed, responsabil pentru Africa de Est din cadrul acestei organizații neguvernamentale de luptă contra pirateriei.

Anterior, aceleași gărzi de coastă i-au amenințat pe pirați că vor lua nava cu asalt dacă refuză eliberarea acesteia și a echipajului.

Potrivit lui John Steed, fost colonel al armatei britanice care a negociat de-a lungul anilor eliberări ale echipajelor capturate, pirații au abandonat într-un final nava, care se îndreaptă acum spre orașul port Bossasso, capitala economică a Puntland.

Preluarea controlului luni asupra navei Aris 13, care transporta petrol și gaz de la Djibouti la Mogadiscio, reprezintă primul atac reușit de pirații somalezi, din 2012, asupra unui vas comercial.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).