Marcați
Igor Dodon solicită Guvernului introducerea în curricula școlară a disciplinei ”Istoria Moldovei” (FOTO)
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis o scrisoare Guvernului, prin care cere introducerea în curricula școlară a disciplinei „Istoria Moldovei”, începând cu noul an de învățământ 2017-2018. Anunțul a fost făcut de persoana de încredere a Președintelui, Ion Ceban.

Potrivit documentului, disciplina școlară „Istoria Românilor” creează impedimente în vederea consolidării statalității R. Moldova.

„Această disciplină păstrează în societate starea de tensiune și de incertitudine privind viitorul moldovenesc”, se menționează în scrisoarea Președintelui.

Potrivit lui Igor Dodon, cea mai mare parte a țării pledează pentru introducerea în programul de studii a disciplinei școlare „Istoria Moldovei”.

Astfel, Igor Dodon a cerut anularea Ordinului nr.124 din 7 martie 2012, prin care disciplina „Istoria” a fost redenumită în „Istoria românilor și universală” și introducerea în curriculă a disciplinei „Istoria Moldovei”.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).