Marcați
Președintele Igor Dodon a transmis un mesaj de condoleanțe în urma deflagrației produsă în Ucraina
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său ucrainean Petro Poroshenko în urma deflagrației produsă la o mină din regiunea Lvov.

”Am aflat cu regret și adîncă tristețe despre explozia puternică produsă în regiunea orașului Lvov, soldată cu pierderi de vieți omenești și persoane rănite.
În aceste clipe grele, în numele Republicii Moldova și al meu personal, doresc să exprim sentimentele noastre de profundă compasiune și solidaritate cu poporul ucrainean. Totodată, Vă rog, Excelență, să le transmiteți familiilor și rudelor celor care au avut de suferit sincere condoleanțe, iar celor răniți însănătoșire grabnică și putere de a trece peste momentele dificile”, se spune în mesaj.

Amintim că joi, 2 februarie, la mina de extragere a cărbunelui din localitatea Mihailo, regiunea Lvov, s-a produs o explozie, care s-a soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi persoane rănite. Potrivit informațiilor preliminare, în urma deflagrației, 8 persoane au murit, alţi 6 mineri traumatizaţi au fost scoşi la suprafaţă. În mină lucrau 172 de mineri, în sectorul avariat se aflau 34 de mineri.

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).