Marcați
Statul scoate la privatizare bunuri de 1,3 miliarde de lei
Statul scoate la privatizare bunuri publice în valoare de 1,3 miliarde lei. Agenţia Proprietății Publice anunță printr-un comunicat de presă organizarea unei runde de privatizare folosind mai mult instrumente prevăzute de legislație.

Prin licitație cu strigare sunt scoase la privatizare 11 bunuri, inclusiv: patru întreprinderi de stat, șase complexe de bunuri imobile și un obiect nefinalizat. Prețul total de expunere este de 13,4 milioane de lei. Cererile pot fi depuse până pe 21 martie, iar licitația se va desfășura pe 22 martie.

Concurs comercial se organizează pentru privatizarea a 13 bunuri, inclusiv: 12 întreprinderi de stat (complexe patrimoniale unice) și un bun mobil. Prețul total de expunere a bunurilor la concurs comercial este de 577,9 milioane de lei. Termenul de depunere a ofertelor este 30 martie.

Concurs investițional se desfășoară pentru privatizarea cinematografelor din orașele Fălești și Leova. Suma totală a mijloacelor financiare, raportată la prețul inițial de vânzare constituie 868 de mii de lei; volumul minim al investițiilor în obiective – 1,8 milioane de lei urmează a fi realizate în următorii trei ani. Termenul limită de depunere a ofertelor este 30 martie.

La Bursa de Valori se organizează licitații cu strigare în perioada 27 – 31 martie, pentru vânzarea a 21 pachete de acțiuni proprietate publică de stat. Suma mijloacelor financiare, raportată la prețul inițial de vânzare a pachetelor de acțiuni ale statului se estimează la 702 milioane de lei.

Comunicatele informative privind expunerea bunurilor proprietate publică la privatizare sunt publicate în Monitorul Oficial al Republicii Moldova din 24 februarie 2017 și pe pagina web a Agenției Proprietății Publice.

IPN.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).