Marcați
Vlad Filat va fi transferat la penitenciarul din Lipcani
Odată cu parvenirea dispoziției de executare a deciziei Curții Supreme de Justiție, fostul premier Vlad Filat, urmează să fie transferat din Penitenciarul nr. 13 într-un alt penitenciar, unde să-și ispășească pedeapsa.

„La parvenirea dispoziției de executare, acesta urmează a fi transferat în termen de zece zile într-un penitenciar pentru executarea ulterioară a pedepsei închisorii”, a declarat pentru IPN ofițerul de presă al Departamentului Instituții Penitenciare, Anișoara Botez.

Curtea Supremă de Justiției a declarat miercuri, 22 februarie, inadmisibile recursurile avocaților în dosarul fostului premier Vlad Filat, ca fiind vădit neîntemeiate.

Prin decizia Judecătoriei Buiucani din 27 iunie 2016, Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de detenție și amendă în mărime de 60 de mii de lei. Magistrații au dispus şi confiscarea bunurilor care constituie obiectul remunerării ilicite, în valoare de 791 de milioane de lei. Decizia a fost menținută și de Curtea de Apel Chișinău.

Vlad Filat pledează nevinovat. Avocații fostului premier susțin că clientul său se va adresa Curții Europene pentru Drepturile Omului.

IPN.md
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).