Marcați
Socialiștii insistă pe anularea legii miliardului
Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor va insista asupra anulării legii care pune pe umerii cetățenilor miliardele furate din sistemul bancar. Anunțul a fost făcut astăzi de către președintele formațiunii, Zinaida Greceanîi. Potrivit liderului socialiștilor, în sesiunea parlamentară de primăvară-vară, deputații PSRM vor promova inițiativa președintelui țării în Parlament prin utilizarea tuturor pârghiilor legale. Greceanîi a reiterat că Partidului Socialiștilor rămâne în opoziție, iar unul dintre obiectivele prioritare în 2017 este declanșarea alegerilor parlamentare anticipate.

Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a menționat, în cadrul unei conferințe de presă, că inițiativa președintelui țării privind anularea legii care pune pe umerii cetățenilor miliardele furate din sistemul bancar trebuie să ajungă în Parlament în actuala sesiune parlamentară. Dacă deputații din coaliția de guvernare se vor opune, PSRM va organiza un referendum consultativ în acest sens.

”Noi vom promova această inițiativă la fiecare ședință a Parlamentului. Noi suntem categoric împotriva punerii pe seama cetățenilor a acestui miliard furat din sistemul bancar. Dar vreau să vă aduc la cunoștință, dacă această majoritate parlamentară nu va promova inițiativa președintelui Republicii Moldova, atunci noi vom fi nevoiți, mai exact, fracțiunea noastră, partidul, să consultăm opinia cetățenilor. Mai bine zis, să organizăm un referendum consultativ cu cetățenii” , a declarat Zinaida Greceanîi.

Fracțiunea Partidului Socialiștilor va insista asupra votării nominale în Parlament a inițiativei președintelui țării.

”De către fiecare deputat separat, ca toată lumea să-și cunoască eroii săi” , a menționat liderul PSRM.

Liderul socialiștilor a reiterat că prioritățile formațiunii pe care o conduce rămân dezvoltarea social-economică a țării, păstrarea statutului de neutralitate și reintegrarea țării. Zinaida Greceanîi a precizat că Partidul Socialiștilor pledează pentru restabilirea parteneriatului strategic între Moldova și Federaţia Rusă și stabilirea unor relații avantajoase cu țările membre ale Uniunii Europene. Pentru realizarea acestor obiective, formațiunea va insista asupra organizării alegerilor parlamentare anticipate și va susține inițiativa de lărgire a împuternicirilor președintelui țării, pentru a-i permite să dizolve Parlamentul.

”Noi vom face tot posibilul și vom întreprinde toate acțiunile ca să obținem declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Mergând la acest pas și insistând asupra acestui lucru, pledând pentru alegeri parlamentare anticipate, noi suntem siguri că putem obține o majoritate parlamentară pentru a crea un Guvern, care va munci în interesul cetățenilor Republicii Moldova și a întregii noastre țări”, a conchis Zinaida Greceanîi.

Greceanîi a mai precizat că, în sesiunea parlamentară de primăvară-vară, fracțiunea Partidului Socialiștilor va promova pe agenda Legislativului peste 20 de proiecte de legi, în special, în sfera socială. În scopul îmbunătățirii condițiilor de trai ale populației, socialiștii vor propune indexarea pensiilor de două ori în an, cu 20 la sută, și majorarea fondului de subvenționare a producătorilor agricoli. O altă inițiativă se referă la ieftinirea poliței de asigurare medicală și extinderea serviciilor acordate în baza acesteia. Socialiștii susțin că vor propune și modificări la legislație pentru majorarea numărului de medicamente compensate de stat.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).