Marcați
Foto: igp.gov.md
Șapte bărbați, prinși cu droguri în valoare de 250 de mii de lei
Șapte bărbați, membri ai unui grup infracțional cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, domiciliați în nordul țării au fost reținuți de poliție, fiind suspectați de circulația ilegală a drogurilor. Aceștia au fost arestați pentru 30 de zile.

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției Operațiuni speciale a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura în Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale oficiul Nord au stabilit că un grup criminal organizat prepară, produce și comercializează droguri de tip ”amphetamina” pe teritoriul raioanelor Soroca și Drochia.

Astfel, în urma a nouă percheziții efectuate de forțele de ordine la domiciliile membrilor grupului criminal organizat au fost depistate şi ridicate circa 250 de grame de droguri sub formă de „amphetamină”, în valoare de 250 000 lei, telefoane mobile prin intermediul cărora se efectuau tranzacţiile criminale, cartele sim, mase vegetale uscate asemănătoare cu cânepa, laptopuri, pastile ce sunt interzise în libera circulaţie, aparate confecţionate artizanal pentru întrebuinţarea drogurilor, pistol pneumatic și gloanţe precum și materie primă pentru prepararea drogurilor sub formă de „amphetamină”.

Totodată, s-a mai stabilit că unii din membrii grupului menţin legături strânse cu un lucrător medical din cadrul Instituției Medico Sanitare Publice din Soroca.

Indivizii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).