Marcați
Igor Dodon: Angajamentele asupra cărora am convenit la Moscova cu Vladimir Putin au început să fie realizate
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu Farit Mukhametshin, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova.

Părțile au discutat despre evoluția relațiilor de colaborare moldo-ruse, în special după prima vizită oficială a șefului statului în Federația Rusă.

”Am apreciat faptul că angajamentele asupra cărora am convenit la Moscova în domeniul migranților și reluării exporturilor au început să se realizeze. Mă refer la faptul că în scurt timp, în Republica Moldova va veni un grup de experți de la Rosselhoznadzor și Rospotrebnadzor din Federația Rusă pentru a inspecta întreprinderile din țară, în vederea reluării exporturilor de produse moldovenești în Rusia, precum și majorarea numărului categoriilor de produse și a companiilor care vor exporta pe piața rusă”, a menționat Igor Dodon.

Mai mult, șeful statului a salutat faptul că la Moscova se lucrează intens asupra excluderii, în cel mai optim timp, a restricțiilor pentru cei circa 50000 de cetățeni ai Republicii Moldova care au interdicție de intrare pe teritoriul Federației Ruse.

”Am stabilit cu Ambasadorul Rusiei să intensificăm raporturile de colaborare pe toate domeniile de interes comun, inclusiv pe dimensiunea culturală și educațională.
Așa cum am promis anterior, voi depune toate eforturile pentru a restabili parteneriatul strategic cu Federația Rusă. Sînt sigur că voi reuși”, a conchis Președintele țării.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).