Marcați
Creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc astăzi Boboteaza
Creștinii ortodocși de stil vechi sărbătoresc astăzi Boboteaza. Este ziua când Mântuitorul a fost botezat în apele Iordanului. În toate bisericile din ţară au fost oficiate servicii divine, iar preoții au sfințit Agheasma Mare. Sute de credincioși au mers, de dimineață, la Catedrala mitropolitană "Nașterea Domnului" din Capitală, pentru a lua apă sfințită şi pentru a se ruga.

Catedrala mitropolitană a fost neîncăpătoare pentru sutele de credincioşi, care au asistat la Liturghia oficiată de un sobor de preoţi, condus de înaltpreasfințitul mitropolit Vladimir. După slujba divină, în scuarul Catedralei a fost sfinţită Agheasma Mare.

Oamenii spun că apa sfințită de Bobotează are efecte miraculoase. Îi ocrotește de boli și alungă duhurile rele.
La slijbă a asistat şi președintele ţării, Igor Dodon, împreună cu prima doamnă, Galina Dodon. Ei s-au rugat alături de credincioşi.

"Vreau, în primul rând, să felicit toţi cetăţenii Republicii Moldova cu această sărbătoare frumoasă. Ştiu că este mult aşteptată de majoritatea concetăţenilor. Ştiu că mulţi vor merge sau deja au mers în diferite lacuri, iazuri, râuri. Și eu vreau să merg, în a doua jumătate a zilei, şi cred că voi merge. Cu doamne-ajută tuturor!", a menționat Igor Dodon.

Boboteaza este una dintre cele 12 sărbători creştine importante ale anului. Preoții le recomandă credincioşilor să păstreze agheasma la loc de cinste şi să guste din ea pe nemâncate, în zilele de post sau cu ocazia sărbătorilor mari.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).