Marcați
Kirsan Iliumjinov va efectua o vizită la Chișinău la sfârșitul acestei luni
În cadrul vizitei oficiale la Mocova, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întîlnire cu Preşedintele FIDE, Kirsan Iliumjinov, vice-preşedintele Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Anatoli Karpov, şi conducătorul Federaţiei de Şah a Rusiei, Andrei Filatov.

Părțile au discutat evoluţia şahului şi colaborarea dintre federaţia moldovenească şi cea rusă în acest an, precum și vizita Președintelui FIDE, Kirsan Iliumjinov la Chişinău, preconizată pentru data de 28 ianuarie.

Împreună cu colegii, Igor Dodon a vizitat Muzeul Şahului de la Moscova în care sînt expuse exponate unice, piese de şah de raritate ce aparțin mai multor culturi şi epoci, cărţi, afişe, tablouri vechi. De asemenea, Igor Dodon a jucat o partidă de blitz cu Anatoli Karpov, la una din mesele istorice.

”Şcoala sovietică a şahului era cea mai puternică din lume. Dar, cel mai important moment este faptul că, în acea perioadă, şahul se bucura de o popularitate enormă în întreaga lume. Voi continua să sprijin dezvoltarea şahului în Moldova şi popularizarea acestui joc. În țara noastre sînt mulți copii şi tineri talentaţi, care au mai multe realizări în şah. Dar, şi mai mare este numărul celor care s-ar putea afirmaîn diverse probe sportive, şi nu doar în şah.Obligaţia statului e să le asigure condiții normale de activitate. Principalul e că şahul nu are hotare. Şahul uneşte!”, a menționat șeful statului.

menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).