Marcați
Igor Dodon la sfat cu Vladimir Putin
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere, la Moscova, cu omologul său rus, Vladimir Putin. Aceasta este prima vizită oficială în ultimii nouă ani a unui președinte al țării noastre în Federația Rusă.

Liderul de la Kremlin a subliniat că, în această perioadă, relațiile moldo-ruse au avut un caracter nu tocmai pozitiv, de aceea, și-a exprimat speranța că ele vor fi readuse pe linia normalității, grație vizitei în capitala Rusiei a noului președinte al țării noastre.

”Stimate Igor Nicolaevici, stimați colegi, sunt foarte bucuros să vă salut la Moscova. Moldova este pentru Rusia un partener important în regiune. Cu regret, noi cunoaștem că relațiile dintre țările noastre au decurs, în ultima vreme, nu în cel mai bun mod. Despre asta vorbește și reducerea de două ori a schimburilor comerciale, în ultimii ani. Mizez, însă, foarte mult că prima dumneavoastră vizită în Rusia - aceasta este prima vizită a dumneavoastră în calitate de președinte - va servi drept un salt pozitiv pentru dezvoltarea relațiilor noastre interstatale, în toate domeniile. Și, bineînțeles, eu, dar și colegii mei vă felicităm, încă o dată, cu ocazia alegerii în postul de președinte al Republicii Moldova și cu ocazia învestirii în această funcție” , a declarat președintele rus Vladimir Putin.La rândul său, Igor Dodon a declarat că în 2017 începe o nouă etapă în relațiile moldo-ruse.

”Stimate Vladimir Vladimirovici, stimați colegi, vă mulțumesc, în primul rând, pentru felicitările exprimate, vă mulțumesc pentru acele cuvinte calde, pe care mi le-ați transmis la finele anului trecut, pe parcursul ultimilor ani. Sunt sigur că începe o perioadă nouă în relațiile noastre bilaterale. În ultimii șapte ani, cu părere de rău, chiar și din documentele strategice ale Moldovei, a dispărut parteneriatul strategic cu Federația Rusă, însă poporul Moldovei a votat, anul trecut, pentru președinte și pentru programul președintelui. Cea mai mare parte a cetățenilor Republicii Moldova a votat pentru păstrarea statalității, pentru statutul de neutralitate, pentru parteneriatul strategic cu Federația Rusă, pentru soluționarea conflictului transnistrean, pentru păstrarea valorilor noastre tradiționale ortodoxe. Sperăm foarte mult, poporul Moldovei speră foarte mult că, din anul 2017, începem o nouă etapă și vom reuși să restabilim parteneriatul strategic în domeniile de bază. Îmi exprim speranța că, în cadrul acestei vizite, care este prima vizită oficială după alegerea mea și prima vizită oficială din 2008 a președintelui Republicii Moldova. În ultimii nouă ani, niciunul dintre conducătorii țării nu a fost primit în vizită oficială în Federația Rusă. De aceea, majoritatea cetățenilor, toată Moldova urmărește cu atenție această vizită, cu mare speranță în soluționarea acelor probleme care, bineînțeles, au apărut între noi”, a menționat Igor Dodon.

Amintim că Președintele Igor Dodon efectuează o vizită oficială la Moscova.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).