Marcați
Cooperarea comercial-economică dintre Găgăuzia și regiunea Moscova va fi extinsă
Bașcanul autonomiei Găgăuze, Irina Vlah a avut o întrevedere cu guvernatorul Regiunii Moscova, Andrei Vorobiev. În cadrul întâlnirii părțile au discutat perspectivele de dezvoltare a relațiilor dintre regiuni.

Irina Vlah și Andrei Vorobiov au menționat importanța Acordului de cooperare între Găgăuzia și Regiunea Moscovei, semnat în anul 2015.

"În ultimii doi ani s-au reușit multe lucruri. Îndeosebi, în domeniul umanitar și cel cultural. În cadrul Acordului, Regiunea Moscovei, cu titlu gratuit, a transmis Găgăuziei o ambulanță, o mașină de pompieri, echipament sportiv, zeci de mii de cărți. Poporul Găgăuziei știe despre această susținere și apreciază ajutorul umanitar oferit de guvernul Regiunii Moscova", a menționat bașcanul Irina Vlah.

La rîndul său, guvernatorul Regiunii Moscova, Andrei Vorobiev, a subliniat că în ultimii doi ani, între regiuni "s-au stabilit relații bune de parteneriat".

"Este foarte important cînd relațiile se confirmă prin proiecte comune. Sunt necesare întîlnirile de afaceri, pentru a discuta în detaliu nuanțele și probleme care apar pentru a acorda mediului de afaceri tot ajutorul și sprijinul nostru", a declarat Andrei Vorobiov.

De asemenea, părțile au stabilit noi priorități comune în domeniul sănătății, culturii, turismului, tineretului și sportului.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).