Marcați
Peşte preparat în condiţii insalubre şi livrat în supermarketurile din Capitală
Încălcări grave au fost depistate la o întreprindere de prelucrare și afumare a peștelui în asortiment.

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun cu angajaţii Direcţiei Municipale Siguranţa Alimentelor au constatat nereguli în activitate, precum şi condiţii antisanitare de prelucrare a peştelui.

Astfel a fost depistată o tonă de peşte în proces de preparare şi produs finit în condiţii insalubre, păstrat în vase interzise în industria alimentară, fiind estimată valoarea totală în sumă de aproximativ 100 000 lei. Ulterior specialiştii în siguranţa alimentelor au aplicat restricţii, privind comercializarea ulterioară a peştelui, şi au colectat mostre pentru a fi expediate la Centrul Republican de Diagnostică Veterinară.

De asemenea au fost ridicate registre, agende, bonuri de consum de plată și livrare, înscrisuri de ciornă ce reflectau activitatea frauduloasă a întreprinderii. Potrivit informaţiilor acumulate, întreprinderea livra peşte la cele mai renumite supermarketuri şi magazine din Capitală.

În dependenţă de rezultatele expertizelor numite şi investigaţiilor demarate de către specialiştii în siguranţa alimentelor, agentul economic riscă să-i fie retrasă licenţa de activitate.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).