Marcați
Astăzi începe vizita oficială a Președintelui Igor Dodon la Moscova
Președintele țării, Igor Dodon pleacă astăzi la Moscova, în prima sa vizită oficială peste hotare. Șeful statului susține că va avea o agendă consistentă.

”Pe lîngă întrevederea principală cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, sînt planificate mai multe activităţi şi întrevederi. Printre acestea se numără întrevederile cu preşedintele Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienco, cu vice-preşedintele Guvernului FR, Dmitri Rogozin, cu ministrul Afacerilor Externe al FR, Serghei Lavrov, cu preşedintele Colegiului Comisiei Economice Euroasiatice, Tigran Sarkisyan, cu Sanctitatea Sa, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril.

De asemenea, am convenit să mă întîlnesc cu bunii mei prieteni – preşedintele Consiliului de Administrare al companiei „Gazaprom”, Aleksei Miller, cu ex-ministrul Economiei al Rusiei, preşedintele Consiliului de Administrare al „Sberbank”-ului, Gherman Gref, şi cu ex-campionul mondial la şah, Anatoli Karpov”, a scris Igor Dodon pe contul său de facebook.

De asemenea, în cadrul vizitei, Igor Dodon va depune o coroană de flori la Mormîntul Ostaşului Necunoscut, va avea întîlniri cu studenţii şi profesorii de la MGIMO (Institutul de Stat pentru Relaţii Internaţionale din Moscova ), precum şi cu compatrioţii aflaţi la muncă în Rusia.

Igor Dodon va fi însoțit la Moscova de către conducătorul grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, deputatul Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi, başcanul Găgăuziei, Irina Vlah; consilierul Preşedintelui pe probleme de politică externă, Andrei Neguţa, consilierul pe probleme de reintegrare, Vasile Şova și consilierul pe probleme politice şi purtătorul de cuvînt al Preşedintelui, Ion Ceban.

De menționat, că este prima vizită oficială a Preşedintelui Republicii Moldova în Federaţia Rusă, din ultimii 9 ani.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).