Marcați
Putin l-a invitat pe Dodon la Moscova
Președintele Igor Dodon se va întâlni cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în data de 17 ianuarie 2017. Invitația oficială i-a fost transmisă lui Igor Dodon de către viceprim-ministrul Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin. Cei doi șefi de state urmează să abordeze o serie de probleme importante în relațiile bilaterale, care au fost neglijate în ultimii ani.

Dmitri Rogozin l-a felicitat pe Igor Dodon în numele conducerii Federației Rusiei, cu prilejul învestirii în funcţia de preşedinte al țării. Oficialul rus i-a transmis și invitaţia din partea lui Vladimir Putin și s-a arătat convins că, în viitorul apropiat, va urma un amplu proces de restabilire a relațiilor dintre cele două popoare.

„Poporul Moldovei revine la rădăcinile și la valorile sale. Federația Rusă este pregătită pentru acest lucru. Noi așteptăm vizita oficială a domnului Dodon la Moscova. Am venit astăzi să discut inclusiv despre ziua concretă a acestei vizite și i-am transmis invitația în acest sens din partea președintelui Federației Ruse. Sper că această primă întrevedere, care va avea loc la nivel înalt, ne va oferi cheia pentru rezolvarea problemelor acumulate în relațiile moldo-ruse” , a menționat viceprim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Rogozin.

Igor Dodon a anunțat că va pleca la Moscova cu o agendă serioasă, ce include o serie de subiecte importante, care nu mai pot fi amânate.

„Fără un parteneriat strategic cu Federația Rusă, Moldova nu are șanse pentru supraviețuire. Este important, atât din punct de vedere economic, dar și foarte important, din punct de vedere al păstrării statalității. Eu cred că, începând cu ziua de astăzi, va fi mai bine. Noi suntem pregătiți pentru un dialog constructiv. Despre acest lucru am discutat astăzi și eu cred că vom continua acest dialog și cu președintele Federației Ruse” , a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Anterior, Igor Dodon a declarat că, în cadrul întrevederii cu președintele rus, Vladimir Putin, va pune în discuție problema revenirii mărfurilor moldovenești pe piața rusă, dar și a migranților moldoveni, care muncesc în această țară.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).