Marcați
ONG-urile din România cer suspendarea împrumutului pentru Moldova dacă legea privind amnistia fiscală va fi votată în lectură finală
Patru ONG-uri din România cu experiență și interes în R. Moldova cer președintelui Klaus Iohannis, guvernului și principalelor partide parlamentare din România sa ia în considerare suspendarea împrumutului de sprijin bugetar pentru R. Moldova dacă parlamentul de la Chișinău aprobă și în a doua lectură o lege de amnistie fiscală și anulare a obligației declarării averilor.

O petiție în acest sens a fost înaintată cu dată de astăzi.

Semnatarii petiţiei solicită demnitarilor români şi opoziţiei să pregătească măsuri, inclusiv suspendarea finanţării prin împrumutul de sprijin bugetar (şi alte formule de asistenţă financiară), dacă Parlamentul de la Chişinău va adopta liberalizarea capitalului.

Amintim că proiectul de lege privind amnistierea fiscală a fost votată în prima lectură vineri, 16 decembrie.

Documentul prevede eliberarea de orice răspundere a persoanelor fizice şi juridice care nu şi-au declarat proprietăţile, în schimbul declarării acestora până la 15 aprilie 2017 şi plăţii în favoarea statului a 2% din valoarea averii nedeclarate.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).