Marcați
În Moldova va fi creată Agenția Recuperarea Bunurilor Infracţionale; 3% din valoarea bunurilor confiscate vor ajunge în bugetul CNA
În Republica Moldova va fi creată o Agenția Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI). Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat astăzi de Parlament. Potrivit documentului, ARBI va activa ca organ de urmărire penală și se va afla în subdiviziunea Centrului Național Anticorupție.

Totodată, documentul prevede că 3% din valoarea bunurilor confiscate în folosul statului prin decizie judecătorească definitivă şi din valoarea negociată a bunurilor recuperate ca urmare a activităţii ARBI, vor fi transferate anual în bugetul CNA.

Agenția Recuperarea Bunurilor Infracționale va fi condusă de un șef, care va fi numit de CNA. Candidatul potrivit trebuie să posede experiență în urmărire penală de cel puțin 5 ani și va fi desemnat în urma unui concurs public.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).