Marcați
Socialiștii au cerut excluderea reformei sistemului de pensii de ordinea de zi a Parlamentului
Fracțiunea parlamentară a PSRM a solicitat excluderea de pe ordinea de zi a proiectului cu privire la reforma sistemului de pensii dar și a proiectului cu privire la bugetul asigurărilor sociale pentru 2017. Potrivit socialiștilor proiectele sunt pline de lacune și nu au fost examinate corespunzător în comisiile de profil.

„Cerem să se excludă de pe ordinea de zi a proiectului ce ține de majorarea vîrstei de pensionare dar și a celui cu privire la bugetul asigurărilor sociale întrucît cele două depind unul de altul și trebuie corelate. Oamenii sînt nemulțumiți, protestează. Ei cer ca propunerile lor să fie luate în calcul. Acest proiect este încă crud, el nu a fost consultat cu societatea civilă, nu a fost supus dezbaterilor publice”, a declarat deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco.

Și deputații comuniști s-au arătat indignați față de includerea proiectului privind reforma pensiilor pe ordinea de zi. Șefa Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, Oxana Domenti, a punctat că majoritatea deputaților nici nu au avut timp să citească proiectul de lege.

„Noi fizic încă nu am reușit să examinăm acest proiect. La întrebările noastre, reprezentanții Guvernului așa și nu au putut să ne răspundă, nu ne-au prezentat calculele. Acest proiect nu a întrunit nicio normă regulamentară de dezbatere. Vă asigur că nici măcar cinci deputați din Parlament nu au citit acest proiect. Ceea ce se vorbește la televizor sînt balonașe roz. După virgule, în document sînt doar tăieri și economii de bani”, a menționat Oxana Domenti.

În pofida argumentelor aduse de opoziție, majoritatea parlamentară a refuzat să susțină această inițiativă.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).