Marcați
O nouă companie de stat, resposabilă de achiziția și importul produselor farmaceutice
Ministerul Sănătății va înființa va înființa societatea pe acțiuni „MoldFarm”. Societatea pe acţiuni nou-creată își va desfășura activitatea în domeniul farmaceutic, şi anume: achiziționarea, importul, păstrarea, depozitarea și comercializarea medicamentelor, dispozitivelor medicale. O hotărîre în acest sens a fost aprobată de Guvern.

Potrivit documentului, crearea S.A. „MoldFarm” va oferi statului posibilitatea de a procura medicamente și produse medicale necesare pentru activitatea instituțiilor medico-sanitare, la preț de producător, evitând crizele de aprovizionare cu medicamente şi fortificând concurența loială pe piață. Totodată, prin crearea acestei societăți vor putea fi combătute mai uşor potențiale înțelegeri de cartel de la nivelul pieței medicamentelor, respectiv tentația importatorilor privați de medicamente de a crește nejustificat prețul acestora.

În acelaşi timp, va fi asigurată stocarea multianuală a medicamentelor, în condiții de înaltă siguranță, pentru realizarea unui flux continuu către instituțiile medico-sanitare a tuturor produselor utilizate pentru menținerea vieții și a sănătății pacienților deserviți.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).