Marcați
Foto: politiacapitalei.md
Evaziune fiscală de mii de euro la o întreprindere din Capitală;
Nereguli grave în activitatea unor factori de decizie a unei întreprinderi din capitală, depistate de ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorului Rîşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău în colaborare cu Procuratura sectorului Rîşcani.

Activitatea firmei consta în prestarea serviciilor de plată, emitere şi de răscumpărare a monedei electronice prin intermediul gestionării diferitor pagini publicitare web, fiind desfăşurată în lipsa licenţei eliberate de Banca Naţională a Moldovei, care permite dreptul de a desfăşura genul dat de activitate.

Respectiv, pe parcursul perioadei 2015 – 2016, administraţia frmei n-a înregistrat anumite livrări sau procurări pe facturi fiscale, privind prestarea serviciilor de plată şi monedă electronică. În acest context erau tăinuite intenţionat înregistrarea tranzacţiilor la organele fiscale.

Astfel, în urma percheziţiilor autorizate şi desfăşurate la sediul întreprinderii au fost depistate şi ridicate tehnică de calcul, purtători de informaţie electronici, servere de stocare a informaţiei, carduri bancare dubioase, mijloace financiare în sumă de 12 000 dolari SUA şi 5 960 euro, care ar fi fost obţinuţi în urma acţiunilor ilegale.

Pe marginea acestui caz a fost iniţiat un dosar penal pentru evaziunea fiscală a întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor care prevede amendă în mărime de la 40 000 lei la 60 000 lei sau închisoare de pînă la 3 ani.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).