Marcați
Primele cazuri de gripă, înregistrate în Capitală
Primele cazuri de gripă din acest sezon epidemic au fost înregistrate în Moldova. Până acum au fost raportate şase cazuri, cinci dintre care în Chişinău.

Potrivit șefului Direcției generale sănătate, Mihai Moldovanu, motivul îmbolnăvirilor în masă cu gripă și viroze este lipsa vaccinului necesar.

„Procurarea vaccinului se face la nivel centralizat. Acesta trebuia să ajungă în Republica Moldova acum două săptămîni, ceea ce nu s-a întîmplat nici pînă astăzi. Responsabilii de la Ministerul Sănătății ne dau asigurări ca vaccinul va sosi pînă la sfîrșitul săptămînii curente”, a declarat Moldovanu la ședința săptămânală a serviciilor Primăriei.

Potrivit lui Mihai Moldovanu, anul acesta numai pentru municipiul Chișinău sunt necesare circa 100 de mii de vaccinuri.

Totodată, șefului Direcției generale sănătate a mai adăugat că în Ucraina se înregistrează sute de mii de cazuri de gripă A H1N1 şi există şi cazuri de deces. Acest val se extinde la hotarul cu România, unde la fel, au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire cu gripă.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).