Marcați
Pensia pentru limita de vârstă trebuie să fie indexată de două ori în an
Această idee a fost reiterată de către preşedintele ales al ţării, Igor Dodon, în cadrul unei discuţii telefonice în direct cu cetăţenii. El a menţionat că, în prezent, este imposibil să trăieşti cu o pensie de 900 sau 1200 de lei, când preţurile pentru produsele alimentare şi tarife sunt majorate constant.

Președintele ales a declarat că este împotriva majorării vârstei de pensionare. În opinia lui, pensia medie trebuie să fie de, cel puţin, 1813 lei, adică, atât cât este minimul de existenţă.

"Consider că indexarea pensiei trebuie să aibă loc de două ori în an. O dată, în data de 1 aprilie şi o dată în data de 1 octombrie. Nivelul indexării pensiei va fi stabilit în funcție de posibilităţi. Pensia medie trebuie să fie la nivelul minimului de existenţă, ceea ce, cu părere de rău, nu este în respectat acum. Ştiu că, la etapa actuală, Guvernul pregăteşte un proiect de reformare a sistemului de pensii. Vreau să știți poziția mea principială. Eu sunt categoric împotriva majorării vârstei de pensionare pentru cetăţenii Republicii Moldova. Acest proiect eu îl voi bloca", a declarat președintele ales al RM, Igor Dodon.

Mai mulți oameni s-au plâns pe conducerea Căii Ferate din Moldova, care a admis acumularea datoriilor față de salariați. În acest sens, Igor Dodon a menționat necesitatea schimbării managementului instituției.

"În primul rând, trebuie de făcut regulă în conducerea Căii Ferate, pentru că îşi bat joc de angajaţii de la Calea Ferată. Banii pe care îi încasează acuma de la transportarea mărfurilor, care sunt bani nu mari, pentru că transportarea mărfurilor este în scădere, le utilizează pentru achitarea combustibilului pe preţuri majorate la firmele lui Ghimpu. De aceea, în primul rând, trebuie de plătit salariile la oameni" , a menționat Igor Dodon.

Dialogul dintre președintele ales și cetățeni a fost asigurat de către Komsomolskaia Pravda v Moldova.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).