Marcați
Reprezentanții micului business, amenință cu noi acţiuni de protest
Micii antreprenori acuză Guvernul de neglijență față de problema titularilor de patentă de întreprinzător. Președintelui Asociației Micului Business a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că prin proiectul de lege care prevede interzicerea, din 1 ianuarie 2017, a activității în baza patentei de întreprinzător, guvernanții încearcă să-i intimideze pe antreprenori.

La sfârșitul lunii octombrie, reprezentanții micului business au participat la o şedinţă a Consiliului Economic de pe lângă premier, în cadrul căreia a fost abordată problema deținătorilor de patentă. Părțile nu au putut ajunge,însă, la un consens.

"Cei de la guvernare ori nu au idee, ori, pur și simplu, îi protejează pe cei care activează în economia gri, care fac evaziuni fiscale crase. Lucru ăsta, desigur că vorbește despre aceea că guvernarea, miniștrii nu vor să soluționeze problema. Pot să spun că, din informațiile pe care le dețin, parvenite la Asociația Micului Business, noi avem de a face cu complotul miniștrilor împotriva micului business", a declarat preşedintele Asociaţiei Micului Business, Eugen Roșcovanu.

Președintele Asociației Micului Business a mai spus că, în loc să identifice soluții pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, instituțiile statului creează bariere pentru întreprinderile mici și mijlocii.

"Or, în toate instituțiile de stat există oameni care sunt lipsiți de competență, or este vorba despre rea-voință și se încearcă, chiar, de a intimida agenții economici, care vor să lucreze legal, dar nu li se permite. Atâta timp cât va exista o atare atitudine față de micile afaceri, adică măsuri coercitive, amenzi, obstrucțiuni și așa mai departe, atât timp și eocnomia se va duce de râpă și oamenii vor pleca din țară", a mai adăugat Roșcovanu.

Acţiunea de protest a titularilor de patentă de întreprinzător este programată pentru vineri, 18 noiembrie. Manifestația va avea loc în faţa clădirii Guvernului, dar și cea a Parlamentului. Deputaţii PSRM au înregistrat în Parlament un proiect de lege, potrivit căruia activitatea în baza patentei de întreprinzător va fi permisă pe un termen nelimitat. Deputații din majoritatea parlamentară au refuzat să voteze acest document. Potrivit politicii bugetar-fiscale, micii comercianți nu vor mai avea dreptul să-și desfășoare activitatea la tarabe, tejghele, tonete, în chioşcuri, pavilioane şi în autovehicule, din 1 ianuarie 2017.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).