Marcați
Șase boxeri moldoveni vor evolua la Mondialele de tineret
Șase boxeri moldoveni vor concura la Campionatul Mondial de tineret, care se va desfășura în perioada 17-26 noiembrie la Sankt Petersburg (Rusia).

Aceștia sînt următorii pugiliști: Victor Vacula (52 kg, Tiraspol), Ion Caragia (56 kg, Hîncești), Alexandru Paraschiv (60 kg, Chișinău), Egor Bejenaru (64 kg), Ahmed Cemortan (69 kg) și Dumitru Gumen (75 kg), toți de la Școala specializată de box din Grimăncăuți (Briceni).

Liderii lotului sînt Egor Bejenaru, medaliat cu bronz la ediția precedentă a Mondialelor, și Alexandru Paraschiv, premiant al Campionatului European de juniori anul curent. ”Personal leg mari speranțe și de evoluarea lui Dumitru Gumen, elev al Colegiului Național de Frontieră din Ungheni. Este un boxer sîrguincios, talentat. Am găsit cu conducerea instituției limbaj comun în ceea ce privește programul de antrenamente, cantonamente în vederea participării la Mondiale. De asemenea, trag nădejde că și ceilalți membri ai lotului vor avea evoluții meritorii”, a declarat astăzi pentru agenție antrenorul emerit Petru Caduc.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008, China), campion european (Ankara, 2011).

Moldpres
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).