Marcați
12 vameși, reținuți în dosarul ”Leușeni-Sculeni” au fost plasați în arest preventiv
Cel de-al 12-lea vameş reținut în dosarul ”Leuşeni-Sculeni” a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Restul persoanelor reținute vor fi cercetate în stare de libertate. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Buiucani.

Ieri, 11 inspectori vamali au fost plasaţi în arest, toate 30 de persoane reţinute fiind puse sub învinuire pentru corupere pasivă, corupere activă, fals în acte publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Amintim că operaţiunea ”Leuşeni-Sculeni” a avut loc pe 1 noiembrie curent, când 30 de persoane, printre care 14 vameși, 3 polițiști de frontieră, 6 operatori economici și 7 șoferi, au fost reținute în cadrul unui dosar de corupție.

Vameșii reținuți au intrat în vizorul procurorilor încă în luna februarie. Aceștia ar fi luat șpagă pentru a trece cu vederea încălcările comise de agenții economici care prestau servicii de transport.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).