Marcați
Igor Dodon: Președintele trebuie să elibereze țara
Sarcina principală a următorului preşedinte al țării este scoaterea ţării din ghearele oligarhilor. O declaraţie în acest sens a fost făcută de către candidatul Partidului Socialiştilor pentru funcţia de președinte al țării, Igor Dodon, într-un interviu acordat postul de Radio Europa Liberă. În opinia lui, viitorul preşedinte nu trebuie să fie o persoană care a participat la guvernare în ultimii ani.

În interviul acordat postului de radio Europa Liberă, candidatul PSRM pentru funcţia de preşedinte al ţării, Igor Dodon, a declarat că Republica Moldova se confruntă cu o serie de probleme stringente, a căror soluţionare depinde, în mare măsură, de viitorul preşedinte, care nu trebuie să aibă vreo legătură cu guvenarea oligarhică.

"Cele mai mari probleme sunt la capitolul corupţie, la capitolul justiţie, la capitolul calitatea vieţii. Şi, în acest sens, principala sarcină a următorului preşedinte este să facă primii paşi pentru a scoate din captivitate Republica Moldova, din captivitatea oligarhilor. Acest lucru nu poate să-l facă persoana care a fost împreună cu ei la guvernare în ultimii ani. Iar oponenta mea politică a fost împreună cu ei, fiind numită ministru de mai multe ori de către guverne oligarhice”, a menționat Igor Dodon.

Liderul PSRM a menționat și câteva soluţii pentru scoaterea ţării din captivitate.

”Vom face totul pentru ca procurorul şi în alte funcţii, care depind de preşedinte, să fie numiţi oameni oneşti, care nu sunt din acest sistem, nu fac parte din clanurile oligarhice. În al doilea rând, pentru a scoate ţara din captivitate, avem nevoie de alegeri parlamentare anticipate. De aceea, noi trebuie să utilizăm toate instrumentele legale, pentru ca să declanşăm alegeri parlamentare anticipate, să avem altă majoritate parlamentară”, a declarat candidatul PSRM la Președinție.

Întrebat despre acţiunile pe care nu le va întreprinde în niciun caz, în calitate de preşedinte al ţării, liderul PSRM a subliniat că „sunt trei lucruri, trei teme tabu şi nu pot fi negociate şi discutate. ”Prima ţine de statalitate. Eu nu voi negocia cu nimeni ceea ce ţine de pierderea statalităţii Republicii Moldova. Şi voi fi împotriva celor care pledează pentru lichidarea statului, împotriva unioniştilor. Doi. Niciodată nu vom negocia statutul de neutralitate și vom insista ca pe teritoriul Republicii Moldova să nu fie prezente trupe militare ale altor state. Şi trei. Ține de biserica noastră ortodoxă, credinţa noastră ortodoxă”, a subliniat preşedintele PSRM.

Candidatul PSRM pentru funcţia de președinte al țării, Igor Dodon, se va întâlni cu Maia Sandu în turul doi al alegerilor, care se va desfășura în data de 13 noiembrie.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).