Marcați
Igor Dodon se angajează să nu facă coaliție cu guvernarea oligarhică
Candidatul PSRM pentru funcția de președinte al țării, Igor Dodon, a dat asigurări că, după scrutinul prezidențial, nu va face coaliție cu nicio formațiune din Parlament și nici cu oligarhul Vlad Plahotniuc. Mai mult, Dodon a semnat și un angajament public în acest sens și promite că fracțiunea parlamentară a PSRM va rămâne în opoziţie.

Potrivit cadidatului PSRM pentru funcția de președinte al țării, Igor Dodon, cetățenii sunt interesați de acțiunile următorului președinte după alegerile prezidențiale. Igor Dodon a precizat că, dacă va câștiga acest scrutin, nu va face niciun aranjament, coaliție sau alte negocieri atât cu majoritatea parlamentară, cât și prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

"Stimați concetățeni, vreau să vă promit că după alegerile prezidențiale PSRM rămâne în opoziție în Parlament. Nu va face coaliție cu nimeni, nu va face coaliție cu partidele oligarhice, nu va face coaliție cu Plahotniuc. Niciun fel de aranjamente cu cei care au fost în ultimii ani la guvernare, doar alegeri anticipate" , a declarat candidatul PSRM pentru funcția de președinte al țării, Igor Dodon.

De asemenea, Igor Dodon a semnat în fața presei un angajament în acest sens și i-a îndemnat pe toți candidații înscriși în cursa electorală să facă același lucru.

Igor Dodon se angajează să nu facă coaliție cu guvernarea oligarhică

"Noi am pregătit un angajament public al candidaților la funcția de președinte, unde sunt mai multe puncte. Doar principalul punct o să-l citesc: În calitate de candidați la funcția de președinte promitem că președintele categoric nu va accepta aranjamente și coaliții politice cu partidele oligarhice controlate de Vlad Plahotniuc.Eu semnez față de dumneavoastră acest angajament. Angajament public față de cetățenii Republicii Moldova. Și fac un apel către oponenții mei politici să semnați acest angajament și în special Maia Sandu. Astăzi la ora 13:00 să fiți în oficiu, noi o să vă aducem acest angajament", a mai adăugat Igor Dodon.

În data de 26 octombrie, conducerea Partidului Democrat a anunțat, într-o conferință de presă, că Marian Lupu se retrage din cursa electorală în favoarea candidatului PAS Maia Sandu. Atât Marian Lupu, cât și Vlad Plahotniuc au anunțat că își doresc victoria Maiei Sandu la alegeri, pentru a-l împiedica pe Igor Dodon să ajungă la conducerea țării.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).