Marcați
Fără apă la robinet și cu frigul în apartamente
Nu au apă caldă la robinet de trei săptămâni şi îngheaţă în apartamente. Vorbim despre locatarii unor blocuri locative de pe strada Florilor din sectorul Râşcani al Capitalei. Au ajuns în această situație din cauza lucrărilor de reparaţie a reţelor termice, pe care le desfășoară întreprinderea "Termoelectrica". Mai mult, fără acordul lor, a fost instalat un boiler la punctul termic central individual, iar asta înseamnă că tariful pentru apa caldă va creşte cu 10 la sută.

Deşi sezonul de încălzire a început în capitală de trei săptămâni, mai mulţi locatari ai unor blocuri de pe strada Florilor nu beneficiază nici astăzi de acest serviciu. Și parcă nu era de ajuns această belea, oamenii au rămas şi fără apă caldă.

"De trei săptămâni, stăm fără încălzire şi apă caldă. Nu am primit nicio explicaţie. Nimeni nu s-a apropiat de noi, ca să ne spună despre aceste lucrări. Au săpat toată ograda" , spune o locuitoare a sectorului Râșcani.

"Azi, mâine, umblă cu minciunile. Azi, mâine o să ne dea căldură. Şi, iată, de două-trei săptămâni stă mucegaiul pe pereţi. Astă vară am făcut reparaţie şi acuma trebuie să facem din nou. Din cauză că nu a dat căldură. Ştiţi ce pogodă a fost afară. Vreme ploioasă a fost atâta timp. Şi fără apă caldă stăm. Încălzim apa ca să ne băim. Ce să facem?", spune un alt locuitor al capitalei.

Reprezentantul întreprinderii "Termoelectrica" recunoaşte că locatarii nu au fost informaţi despre instalarea cazanului.

"Tarifele vor rămâne tot aceleaşi care au fost aprobate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică. Pur şi simplu, n-o să mai fie acele reduceri", a menționat Gheorghe Dumbravă, reprezentant ”Termoelectrica”.

Din cauza lucrărilor de reparaţie a reţelelor termice din curţile blocurilor, oamenii sunt nevoiţi să meargă prin noroi.

Potrivit reprezentanţilor întreprinderii "Termoelectrica", agentul termic şi apa caldă urmează să le fie livrată oamenilor din aceste blocuri până la sfârşitul lunii.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).