Marcați
Angajații din sistemul medical vor salarii mai mari și condiții adecvate de muncă
Salarii mai mari şi condiţii de muncă. Asta îşi doresc angajaţii din sistemul medical, potrivit cărora nivelul actual al remunerării nu-i motivează să rămână în instituţiile medico-sanitare din ţară. La această problemă se adaugă preţurile şi tarifele în creștere. Ca urmare, tot mai mulți medici sunt determinați să-şi caute un loc de muncă peste hotare.

Angajaţii din sistemul medical spun că salariile mici nu le ajung nici pentru strictul necesar.

”Mulţi leapădă, o terminat institutul de medicină, dar el nici nu vrea să se ducă medic să lucreze pentru că este un salariu mic şi nu-l aranjează şi se duce la alt lucru sau peste hotare”, spune un angajat medical.

”Clar lucru că salariu este mic, comparativ cu cheltuielile. Este o problemă că nu vin cadrele la serviciu. Ne confruntăm cu această problemă, deoarece, încă o dată repet, salariu este mic şi dumneavoastră ştiţi că tinerii au nevoie de bani. La moment, eu singură am copil şi spune: mamă, 10 mii de lei cred că ar fi normal pentru a trăi în ţara noastră”, spune un alt angajat din domeniu.

Candidatul Partidului Socialiştilor pentru funcţia de şef al statului le-a spus medicilor că, pentru toate aceste probleme există soluții, însă acestea pot fi aplicate numai după schimbarea actualei guvernări. De aceea, el i-a îndemnat pe medici să participe activ la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie.

„Se laudă că au majorat salariile anul acesta, dar se primeşte că acei care au vechime în muncă şi experienţă mai mare, cu majorarea aceasta a lor primesc mai puţin. Şi dacă o să luăm toate sectoarele, situaţia nu este mai bună. Cu regret, nu este mai bună. Şi, pe deasupra, ni-o furat un miliard de dolari, care încearcă să ne pună pe spatele nostru”, a menționat candidatul PSRM pentru funcţia de preşedinte al ţării, Igor Dodon.

În cadrul întâlnirii cu angajații din instituțiile medico-sanitare, Igor Dodon a menţionat că, în calitate de şef al statului, îşi propune să anuleze legea care prevede transformarea miliardului furat în datorie publică, să asigurare o economie puternică şi relaţii bune cu Federaţia Rusă. În sistemul medical din Moldova activează peste 53 de mii de angajaţi.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).