Marcați
Uniunea Europeană: Miniștrii de interne dau undă verde noului model de document de călătorie pentru imigranți
Miniștrii de interne ai statelor membre ale Uniunii Europene, reuniți joi la Luxemburg, au dat undă verde noului model de document de călătorie menit să faciliteze repatrierea imigranților ilegali din Europa în țările lor de origine, în cadrul eforturilor de limitare a fluxului de migranți către blocul comunitar, transmite DPA.

Securitatea și caracteristicile tehnice ale noului tip de document de identitate ''vor facilita recunoașterea de către țările terțe și vor accelera repatrierea'' persoanelor care nu au niciun drept de ședere în Uniunea Europeană, se arată de declarația miniștrilor de interne ai statelor membre.

Repatrierea migranților ilegali a devenit un element esențial al strategiei Uniunii Europene de a combate influxul de migranți, însă procesul de expulzare a fost obstrucționat de lipsa documentelor de călătorie ale migranților și de reticența țărilor lor de origine de a recunoaște documentele.

''Eforturile noastre de a-i proteja pe cei în nevoie sunt strâns legate de stabilirea unei politici credibile și eficiente privind repatrierea migranților ilegali'', a declarat comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos.

AGERPRES
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).