Marcați
Igor Dodon se întîlneşte cu diaspora moldovenească din Rusia
Igor Dodon, candidat al PSRM la funcţia de preşedinte al RM întreprinde o vizită de o zi la Moscova pentru a se întîlni cu reprezentanţii şi liderii celei mai mari diaspore a moldovenilor de peste hotare.

Potrivit unui comunicat al formațiunii, Igor Dodon va discuta aspecte legate de situaţia social-politică din Moldova, precum şi despre mersul şi particularităţile alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Întrevederea de astăzi nu este prima întîlnire a liderului PSRM cu moldovenii care locuiesc şi muncesc în Federaţia Rusă. Astfel de întrevederi sînt organizate cu regularitate în fiecare an.

Amintim că PSRM a solicitat autorităţilor deschiderea a 159 secţii de votare în Rusia dat fiind faptul că, în conformitate cu datele oficiale, prezentate de Ministerul Afacerilor Externe în luna august curent, peste hotarele Moldovei locuiesc circa 800 000 de cetăţeni moldoveni, dintre care în Rusia – peste 500 mii. În pofida insistenţei socialiştilor, guvernarea a deschis doar 8 secţii de votare în Federaţia Rusă, ceea ce înseamnă că la alegerile prezidenţiale îşi vor putea exercita dreptul la vot maximum 24 de mii de cetățeni moldoveni aflați în Rusia.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).