Marcați
Moldovenii, mai săraci față de acum un an
Aproape jumătate dintre moldoveni sunt nemulţumiți de nivelul de trai, iar pentru 70 la sută situaţia economică s-a înrăutăţit, față de acum un an. Așa arată datele unui studiu realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova. Potrivit experţilor, acest lucru denotă că reformele implementate de actuala guvernare sunt ineficiente şi nu contribuie la dezvoltarea ţării.

Datele studiului sociologic relevă că fiecare al patrulea locuitor al țării nu are suficiente venituri pentru a-și asigura strictul necesar pentru viață.
"Populatia a obosit de atâtea reforme şi ţăranii noştri spun: oameni buni, nu mai avem unde strânge cureaua. Permanent reformele trebuie să fie acoperite financiar. Ele, de multe ori, se fac din buzunarul oamenilor simpli şi ei nu înţeleg de ce trebuie să facă acest efort", a declarat preşedintele Asociaţilor Sociologilor şi Demografilor din Republica Moldova Victor Mocanu.

O altă constatare alarmantă ține de înrăutățirea situației economice, față de acum un an. De această părere sunt 70 la sută dintre cetățenii țării noastre. Pentru 35,7 la sută siatuația este mai proastă față de acum un an, iar pentru 34,4 la sută - mult mai proastă. Doar în cazul a 7,5 la sută dintre cetățeni situația este bună sau mult mai bună. În acelaşi timp, 21,2 la sută dintre participanţii la sondaj au spus că situaţia economică este la fel ca anul trecut.

Cât priveşte vectorul extern al ţării, 39 la sută dintre moldoveni optează pentru aderarea la Uniunea Europeană, în timp ce 43 la sută, pentru Uniunea Economică Eurasiatică. Fiecare al noulea participant la sondaj nu a fost în stare să se exprime pentru ce ar opta în cadrul unui eventual referendum pe această temă. Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 19-30 septembrie, pe un eşantion de 1165 de persoane din 79 de localităţi. Marja de eroare este de 3 la sută.

NTV Moldova
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).