Marcați
Trump promite sprijin pentru mutarea capitalei Israelului
Candidatul republican la preşedinţie i-a transmis premierului Benjamin Netanyahu că, în caz de succes la prezidenţialele din acest an, administraţia sa va recunoaşte Ierusalimul drept capitala statului Israel.

În cadrul unei intâlniri de peste oră în Trump Tower, la New York, magnatul în domeniul imobiliar i-a spus premierului israelian că administraţia sa va "recunoaşte Ierusalimul drept capitala indivizibilă a statului Israel", potrivit News.ro.

Israelul consideră Ierusalimul capitala sa, însă comunitatea internaţională nu recunoaşte acest lucru, inclusiv Washingtonul, iar cele mai multe ţări au ambasade la Tel Aviv.

Palestinienii vor ca Ierusalimul de Est, cucerit de israelieni în Războiul din 1967, să fie capitala statului pe care depun eforturi să-l înfiinţeze, alături de Israel, în frontierele de dinaintea războiului.

Potrivit echipei de campanie a miliardarului newyorkez, Trump a convenit cu Netanyahu, în timpul acestei întâlniri cu uşile închise, că în Orientul Mijlociu va fi pace atunci când "palestinienii vor renunţa la ură şi violenţă şi vor accepta Israelul ca stat evreu".

Trump şi Netanuahy au discutat "pe larg", potrivit unui rezumat al întâlnirii prezentat de echipa de campanie a candidatului republican, despre gardul de la frontiera Israelului, evocat de miliardarul newyorkez în legătură cu planul său controversat împotriva imigraţiei care include, între altele, ridicarea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic şi impunerea unei interdicţii musulmanilor de a pătrunde pe teritoriul american.

Între alte probleme din regiune, cei doi au discutat despre lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, asistenţa militară pe care Statele Unite o oferă Israelului şi pe care Trump a catalogat-o drept "o investiţie excelentă", şi acordul în dosarul nuclear iranian, pe care l-au criticat atât candidatul republican, cât şi premierul israelian.

digi24.ro
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).