Marcați
Reţeaua teroristă Stat Islamic a pierdut jumătate din teritoriile ocupate în Irak
Forţele irakiene, susţinute de coaliţia internaţională coordonată de SUA, au reuşit să elibereze jumătate din teritoriul ocupat de organizaţia teroristă Stat Islamic, anunţă Antony Blinken, adjunct al secretarului de Stat american, citat de Associated Press.

Organizaţia teroristă Stat Islamic a suferit o serie de înfrângeri în Irak în ultimele luni, dar continuă să deţină controlul asupra oraşului Mosul.

Antony Blinken a anunţat miercuri, în cursul unei vizite la Bagdad, oferirea de către Statele Unite a 181 de milioane de dolari pentru gestionarea crizei umanitare din Irak.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic ocupă de peste doi ani teritorii din nord-vestul Irakului, din nord-estul Siriei, din nordul Libiei, nordul Egiptului şi sud-estul Afganistanului.


În Irak, organizaţia fundamentalistă sunnită a controlat, în momentul de vârf al extinderii, circa o treime din teritoriul ţării.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).