Marcați
Cel puţin 133 de morţi şi aproape 400 de persoane dispărute în urma inundaţiilor din Coreea de Nord
Cel puţin 133 de persoane au murit, iar aproape 400 sunt în continuare dispărute în urma inundaţiilor care au afectat în special provincia nord-coreeană Hamgyong de Nord, relatează presa locală, potrivit agenţiei de ştiri TASS.

Peste 44.000 de oameni care locuiau în zonă au fost evacuaţi, după ce râul Tumangan a ieşit din matcă, în urma ploilor abundente din intervalul 29 august-2 septembrie.

Zeci de mii de case şi instalaţii civile au fost distruse, iar infrastructura de transport a fost grav afectată.

Autorităţile nord-coreene au anunţat că au luat măsuri de urgenţă pentru a oferi asistenţă locuitorilor din zonele inundate.


Organizaţiile umanitare internaţionale participă la eforturile de intervenţie în caz de dezastre naturale. Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Mişcarea internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie distribuie ajutoare sinistraţilor.

Un raport al Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) indică faptul că peste 35.000 de locuinţe au fost avariate, dintre care două treimi distruse complet, iar 107.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească casele din cauza inundaţiilor.

Defrişările pe scară largă făcute în această ţară sunt o cauză majoră pentru efectele grave ale dezastrelor naturale în Coreea de Nord, scrie Reuters online.

MEDIAFAX
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).