Marcați
Partidul Socialiștilor solicită mai multe secții de votare la alegerile prezidențiale din RM
Președintele Partidului Socialiștilor Igor Dodon solicită autorităților să fie deschis un număr suficient de secții de votare pentru moldovenii aflați peste hotarele țării, la alegerile prezidențiale din 30 octombrie curent.

În acest context, liderul PSRM, Igor Dodon a solicitat premierului Pavel Filip, speakerului Andrian Candu, ministrului de externe, Andrei Galbur, președintelui CEC, Alina Russu și șefului misiunii OSCE în RM, Michael Scanlan să fie create toate condițiile pentru ca fiecare cetățean al RM să-și poată exprima voința politică.

"Oficial, peste 800 000 de moldoveni se află peste hotarele țării. Și ei sunt cetățeni cu drept de vot, și ei vor să-și exprime opinia politică, vor să-și aleagă președintele. Numai că numărul secțiilor de votare este disproporționat de jos comparativ cu sutele de mii de moldoveni care trăiesc relativ compact în diferite zone din străinătate. Considerăm că acestor cetățeni le sunt limitate drepturile, iar rezultatele alegerilor prezidențiale vor fi serios afectate de lipsa voturilor din diasporă. Din acest motiv, am solicitat oficial să fie deschise secții suplimentare de votare în străinătate. ", a scris Dodon pe contul său Facebook.

Astfel, PSRM propune ca la alegerile prezidențiale din 30 octombrie, în Federația Rusă să fie deschise 159 secții de votare, în Italia – 47, SUA – 16, Canada – 6, Germania, Spania, Ucraina – câte 5, în Israel – 4, România și Grecia – câte 3, iar în Portugalia – 2.

Totodată, Igor Dodon mai solicită ca în celelalte state, unde se află conaționalii noștri, să fie deschise cîte o secție de vot.

Președintele PSRM și-a exprimat speranța că și alți candidați la prezidențiale, Comisia Electorală Centrală dar și ONG-urile de profil vor susține inițiativa socialiștilor.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).