Marcați
Foto: report.md
Doi piloți moldoveni, rămân în continuare ostatici în Afganistan
Cei doi piloţi moldoveni, care au supravieţuit atacului talibanilor din noiembrie 2015, sunt în continuare ţinuţi ostatici în Afganistan, notează report.md.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a comunicat pentru sursa menționată că autorităţile depun, în continuare, eforturi pentru eliberarea ostaticilor, însă „procesul este periclitat de situaţia de securitate foarte dificilă din Afganistan”.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, din ziua producerii accidentului (cu implicarea elicopterului MI-17-1V al companiei moldoveneşti VALAN International Cargo Charter, pe 24 noiembrie 2015, în Republica Islamică Afganistan) a întreprins, pe căi diplomatice, toate acţiunile posibile pentru repatrierea în siguranță a celor doi ostatici moldoveni.

„Autorităţile afgane depun, în continuare, eforturi pentru eliberarea ostaticilor, însă procesul este periclitat de situaţia de securitate foarte dificilă din ţară. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene va continua interacţiunea pe cale diplomatică cu statele vizate în vederea obţinerii suportului pentru localizarea şi repatrierea celor doi cetăţeni moldoveni din Afganistan. Totodată, considerăm inoportună abordarea circumstanţelor conexe acestui caz, ținând cont de sensibilitatea acestuia şi impactul negativ pe care îl poate avea mediatizarea cazului asupra procesului de repatriere a celor doi cetăţeni moldoveni”, menționează MAEIE.

Amintim că elicopterul de tip Mi-17-1V al companiei aeriene moldovenești presta servicii aeriene civile pentru forţele de securitate afgane a fost doborât de rebelii talibani, care controlează o parte din districtul Pashtun Kot, unde s-a produs accidentul.

În total, în Afganistan se află șase elicoptere moldovenești care desfășoară misiuni speciale sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite, dar şi a Departamentului de Stat al SUA.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).