Marcați
Administrația fiscală din Republica Moldova va fi modernizată cu sprijinul Băncii Mondiale
Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare și a Acordului de împrumut cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării Proiectului de modernizare a administrației fiscale a fost aprobat de Guvern.

Potrivit documentului, Banca Mondială va acorda două împrumuturi prin intermediul instituțiilor sale: Asociația Internațională pentru Dezvoltare, care va oferi 5,3 milioane de Drepturi Speciale de Tragere, și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, care va aloca 12,58 milioane de dolari.

Proiectul urmează să fie realizat până la finele anului 2021 şi urmărește creșterea bunăstării cetățenilor Republicii Moldova prin îmbunătățirea climatului de afaceri, sporirea competitivității țării, modernizarea sistemului de administrare fiscală și fortificarea capacității de colectare a veniturilor la bugetul public.

Acordurile în cauză au fost semnate pe 28 iunie 2016, corespund legislației Uniunii Europene și sunt parte componentă a Strategiei de parteneriat a Băncii Mondiale cu Republica Moldova pentru anii 2014-2017.
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).