Marcați
RIO 2016: Maratonista Lilia Fisikovici a încheiat proba de maraton pe locul 27
Atleta Lilia Fisikovici s-a situat ieri pe locul 27 la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august), proba maraton, relatează MOLDPRES.

Ea a parcurs distanța în 2 ore 34 de minute și 5 secunde. În concurs au evoluat 157 de sportive.

Anterior Zalina Marghieva a promovat în finala probei aruncarea ciocanului. Ea s-a calificat în actul decisiv al concursului după ce a înregistrat în cea mai bună încercare rezultatul de 71,72 metri. Sora performerei, Marina Marghiev-Nichișenco s-a situat pe locul 24 cu rezultatul de 65,19 metri. Coechipiera Dimitriana Surdu a fost penultima în concursul aruncarea greutății. Ea a obținut în cea mai bună încercare rezultatul de 15,25 metri.

Halterofila Natalia Prișcepa s-a clasat pe locul 12 printre 15 competitoare în concursul de pînă la 75 de kilograme. Ea a însumat la cele două probe 213 kilograme (97 kg la smuls și 116 kg la stilul aruncat). Deocamdată, cea mai bună evoluție printre membrii echipei moldovene o are halterofilul Alexandru Șpac din Bălți care s-a clasat pe locul cinci la categoria de greutate pînă la 77 de kilograme. Un loc 7 a obținut coechipierul Serghei Cechir (69 kg), de asemenea în concursul de haltere. Ambii vor fi premiați de Guvern pentru evoluțiile bune.

Anterior, arcașa Alexandra Mîrcă s-a situat pe locul 17. Tenismanul Radu Albot a fost eliminat din concurs în turul doi, iar înotătorii Alexei Sancov și Tatiana Chișcă au părăsit competiția în faza inaugurală.

Moldpres
menu
www.ntv.md © 2016-2018 Toate drepturile rezervate
Reproducerea, traducerea și utilizarea informațiilor publicate pe acest website este permisă numai cu indicarea sursei (www.ntv.md).